Hitra når du vil

Jeg leter etter noe

Bilde-, video- og tekstdatabasen kan fritt brukes der hvor Hitra når du vil er nevnt. Bildene er last opp høyoppløselige og kan brukes både på nett, i presentasjoner og på trykk. Videofilene er lett tilgjengelig på YouTube. Tekstene kan enkelt kopieres og limes inn på nettsider og presentasjoner.

Dersom bildene skal brukes på store plakater trenger man ganske store bildefiler. Disse kan man få ved å ta kontakt med Vindfang.

Last ned bilder

Besøk vår Flickr-konto og last ned høyoppløselige bilder. Alle bildene kan brukes gratis der hvor Hitra når du vil er nevnt. Ingen krediteringer er nødvendige.

Se bilder på Flickr

Veiledning - Flickr

Pil ned

Nederst i høyre hjørne er det en pil ned. Trykk på denne og velg størrelse for å laste ned.

Ulike størrelser

Når man har trykket på å laste ned bildet får man ulike alternativer. Det lønner seg å velge bildet størst mulig slik at det ikke blir lavoppløselig, men det er ikke nødvendig å overdrive. Skal bildet brukes på Facebook anbefaler vi 2048px lengste side, da det er maks størrelse på Facebook. Skal bildet brukes i trykk laster man ned originalbildet.

View all sizes

Om man trykker på «View all sizes» får man enda flere alternativer.

Har du bilder, filmer eller tekst og ordspill du vil dele med oss?

Ta kontakt

De magiske ord og uttrykk

Nedenfor er tekst som kan brukes i presentasjoner, stillingsannonser eller lignende. Teksten kan både brukes som den er, men du står også fri til tilpasse etter eget ønske og bruk.

Det finnes mange slags drømmer om skatten på havets bunn. En kiste med gull i et eldgammelt skipsvrak. En perfekt munnfull som smaker av saltvann og gode opplevelser. Eller en mulighet, en fremtid og et levebrød. Den beste fisken, de beste skjellene, den beste krabben. Du kan hente den opp selv og spise til kvelds, eller bygge deg en fremtid basert på verdens fineste råvarer.

Noen ser bare tomhet i et åpent landskap, mens andre ser det store i tomheten. Noen ser muligheter som ennå ikke er tatt i bruk, og noen søker tilflukt i det uberørte. Hva som ligger foran kommer an på øyet som ser, og på viljen til å tro sine egne øyne.

Hva vil det si å komme hjem? For noen er det å finne en tilværelse med minst mulig motstand. For andre er det å være i en verden som stadig utfordrer. Viljen til å lande – og ønsket om å fly. Det beste er kanskje å finne et sted som gir deg litt av alt. Hvor det er må du finne ut selv.

Det finnes mange slags drømmer om skatten på havets bunn. En kiste med gull i et eldgammelt skipsvrak. En perfekt munnfull som smaker av saltvann og gode opplevelser. Eller en mulighet, en fremtid og et levebrød. Den beste fisken, de beste skjellene, den beste krabben. Du kan hente den opp selv og spise til kvelds, eller bygge deg en fremtid basert på verdens fineste råvarer.

Det er noe med vannet, med temperaturen og havstrømmene. Og så er det noe med lufta – kan du kjenne det? Det finnes steder i verden hvor naturen har lagt alt til rette. Heldigvis finnes det også mennesker som vet hvor – og hvordan.

Man har så forskjellige behov – og så ulikt utgangspunkt. De trygge omgivelsene og de store opplevelsene. En kystnatur vi kan leve av, et samfunn vi trives i, utfordringer som bringer oss fremover og stolthet som smitter. Vi har mye å gi, og et ønske om å dele.

Fakta om Hitra

Hitra ligger i Trøndelag Fylke, ved utløpet til Trondheimsfjorden. Hitra er den største øya i Norge sør for Lofoten og den 7. største øya i landet.  Øya er omgitt av mer enn 3200 øyer, holmer og skjær og på øya er det rundt 7000 innsjøer. Dyrelivet er rikt både på land, i vann og i sjøen. De lokale råvarene er blant verdens beste.

 

Befolkningstallet er litt i overkant av 5000, av dem har rundt 25 % innvandrerbakgrunn.  Det dreier seg om arbeidsinnvandring til havbruket. Et mangfoldig, spennende samfunn hvor mer enn 70 nasjonaliteter er representert.  I nabokommunen Frøya er situasjonen nøyaktig den samme, og de to øykommunene utgjør det mektige Øyriket Hitra Frøya med felles bo- og arbeidsmarked.  Kun en tunnel og 25 minutter med bil skiller de to kommunesentrene.

 

Havbrukets vugge sto på Hitra.  Fra det første vellykkede forsøk på oppdrett av atlantisk laks i åpen sjø i 1970 så har havbruksnæringen utviklet seg til Norges nest største eksportnæring.  Ute i den store verden er Norges mest kjente merkevare «Norwegian Salmon». Hitra og Frøya betegnes i dag som verdens ledende havbruksregion.

 

Fritiden fylles lett med aktiviteter på land og til vanns, i idrettslag, på treningssentre, på kulturskolen, på store og små arrangementer og hos våre utmerkede kokker.  Vi har full barnehagedekning, barneskoler i grendene og en utmerket ungdoms- og videregående skole.

 

Og vil vi ut i «den store verden» ligger både Trondheim og Kristiansund halvannen time unna med hurtigbåten og til Trondheim bruker man under 2 timer med bil.

Våre styringsord i verdisett og kommunikasjon

Stor, raus, tilgjengelig, kontrastfylt

 

Ei STOR øy med god plass til å tenke stort. Naturen er storslått, himmelen høy og været voldsomt. Et samfunn stort på havbruksnæring med hele verden som markedsplass.

 

Vi lever i et spennende, flerkulturelt samfunn med stadig flere tilflyttere og mange besøkende. Vi bestreber oss på å være et RAUST samfunn med plass til alle og rom for dem som vil satse.

 

Med stadig bedre infrastruktur og en strategisk plassering midt i leia er Hitra TILGJENGELIG; attraktiv, åpen og levende hele året – både for fastboende og besøkende.

 

Hitra er KONTRASTFYLT – stor og liten, hav og land, et småsamfunn med internasjonalt preg og global tilknytning, sterke farger og skiftende vær. Vi er innadvendt og utadvendt på samme tid -noe helt utenom det vanlige og samtidig befriende vanlig.

HAVBLIKK   ROCKEMUSIKK    KJEMPEKICK TØRSTEDRIKK

NISTEPAKKE    REGNJAKKE MATPAKKE    VARM NAKKE

Gode tekster i passende sammenhenger

Noen ting opplever du for aller første gang. Noe er ti ganger større enn alt du har sett før. Enkelte ting vil du gjerne prøve en gang til, mens andre ganger blir det med det ene forsøket. Det er når du ønsker deg tilbake gang etter gang at du skal stoppe opp. Er det kanskje dette jeg vil?

En sommer på Hitra holder deg varm hele vinteren. Et liv her gjør deg kanskje til den du vil være. Det er derfor vi vil minne deg på at Hitra er her – når du vil.

Sommeren på Hitra er full av små og store eventyr. Småbåtidyll, havfiske og ryggsekktur i skogen. Eller festival, martna og bryggedans. Her kan du oppleve mektig og mangfoldig kystnatur, og møte mennesker som skaper det mylderet en lang sommer skal inneholde.

Leter du etter logo, designelementer og lignende?

Gå til profilhåndbok

Filmer til Hitra når du vil

Ansnes Brygger har fokus på matkultur og opplevelser. Her kan du spise en deilig middag i kroa eller ute på terrassen, drikke litt i baren, ta med vennegjengen, firmaet eller kjæresten på en fantastisk naturopplevelse til havs i rib eller daycruser, nyte utendørs spa med utsikt utover sjøen mot Fjellværøya og sove i gode senger i en av de lyse og koselige leilighetene i sjøkanten.

Velkommen til det gamle, ærverdige handelsstedet Hopsjø, et av Trøndelags største handelssteder på 17- og 1800-tallet. I dag åpnes dørene i hovedsak i sommersesongen; til Traktørstedet Landstrykeren, den gamle kramboden og sågar et lite hvalfangstmuseum.

Knarren Brygge finner du i idylliske Knarrlagsundet på Ulvøya. Knarren inneholder kro, rorbuer, Kvitbrygga med møterom og overnatting, marina, båtutleie og tilbyr konserter og turopplegg.  På området finner du også en dagligvarebutikk.

Aug. Faxvaag, et levende handelssted med lange tradisjoner.  Siden år 1870 har bedriften levert varer og tjenester til kystbefolkningen og tilreisende. Fra starten som Yamahaforhandler i 1987 har de stein for stein etablert et velfungerende tilbud til de som er glade i båtlivet, både i fritids- og i yrkessammenheng.

Noen i Norge faller utenfor det alminnelige velferdsbildet for kortere eller lengre tid. Dette er mennesker som fellesskapet har ansvar for å hjelpe til en meningsfylt tilværelse. DalPro er en vekstbedrift som ligger i Hitra og Frøya kommuner.

På Hitra i Trøndelag holder det til flere hjorter enn fastboende folk, eller kanskje vi kan si ca. like mange av hver etter kommunesammenslåingen med deler av Snillfjord i januar 2020 – litt i overkant av 5000.

Sommeren på Hitra holder deg varm hele vinteren. Den er full av små og store eventyr. Småbåtidyll, havfiske og ryggsekktur i skogen. Eller festival, martna og bryggedans. Her kan du oppleve mektig og mangfoldig kystnatur, og møte mennesker som skaper det mylderet en lang sommer skal inneholde.

Navnet Hitra kommer av det gammelnorske havnet Hitr, som betyr «splittet fra fastlandet». Hitra ligger i Trøndelag Fylke, ved utløpet til Trondheimsfjorden. Hitra er den største øya i Norge sør for Lofoten og den 7. største øya i Norge.

Akva Group leverer løsninger og tjenester som optimaliserer produksjonen og bidrar til en bærekraftig, kostnadseffektiv og sikker havbruksnæring.

Hitra Anleggservice ble stiftet av Jarle K. Glørstad i 1992. I 2011 tok sønnen Anders Glørstad over den daglige driften.  Vi har i dag 32 ansatte, og vi er en av de største på Hitra innen anleggsbransjen. Vi tar på oss jobber rundt omkring på Hitra, Frøya og i Snillfjord. Vi driver også et eget skiferbrudd på Våvatnet med uttak av skifer og masser for salg.

Et lite hagebruk med rikt innhold på Helgebostadøya utenfor Hitra. På Helgebostad Hagebruk bor Elisa sammen med sine to sønner. Her har hun dyrket jorda siden 2007, med fokus på bærekraftige og naturlige metoder.

Et økologisk melkebruk på Helgebostadøya utenfor Hitra, med videreforedling av råvarene til mange typer ost – flere av dem høyt premiert nasjonalt og internasjonalt. Satser bevisst på høy levestandard for dyrene.

Noen i Norge faller utenfor det alminnelige velferdsbildet for kortere eller lengre tid. Dette er mennesker som fellesskapet har ansvar for å hjelpe til en meningsfylt tilværelse. DalPro er en vekstbedrift som ligger i Hitra og Frøya kommuner

Svanåsen Gård ved Kvenvær (tidligere Hitra Hestesenter) er et paradis for de som elsker dyr og natur.  Her bor islandshester, ponnier, en dølahest, kaniner, geiter, kyr, hunder, en katt, kakaduer – og noen mennesker som steller godt med alle sammen.  IPT godkjent besøksgård og lærebedrift i hestefaget.

Storm Bygghus er et håndbryggeri med eget ølutsalg, pub, galleri og overnatting. Ligger på Kvenvær, vest på Hitra, omgitt av en fantastisk skjærgård og et mangfoldig tur-terreng.

Din elektriker i øyregionen Hitra og Frøya. El-Konsult er øyregionens komplette leverandør av elektroinstallasjoner. De tilbyr service og nyinstallasjoner av el-anlegg på alt fra ei lita hytte til store industribygg og fartøy.