Hitra når du vil

Presentasjoner

PowerPoint og Google Slides gjør det enkelt å lage presentasjoner. Men det kan være vanskelig å finne skillet hvor mye Hitra når du vil skal promoteres. Det er vanskelig å sette klare retningslinjer, alt kommer an på hva presentasjonen handler om.

I enkelte tilfeller vil det være tilstrekkelig å nevne Hitra når du vil på begynnelsen og på slutten av presentasjonen. I andre tilfeller vil det være naturlig å bruke taggene underveis. Dersom bedriften ikke har egen profil kan det være lurt å bruke fontene fra profilen.

Velg mellom presentasjonsmal i PowerPoint eller Google Slides.

PowerPoint

NB: Husk å laste ned og installere fonter via profilhåndboken før du begynner.

Tom mal

Bruk denne PowerPoint-malen dersom du ønsker å begynne fra bunnen av. I malen er fontene lastet inn på alle slidene, men det er ikke lagt inn noen tags.

Last ned PowerPoint-mal

Mal til PowerPoint

Med denne PowerPoint-presentasjonen er det enkelt å legge til bilder og logo. Der hvor det er Vindfang sin logo kan man erstatte med sin egen, eller alternativt ta bort hele feltet. Det er ingen retningslinjer for hvordan oppsettet på hver side skal være, men det er viktig at slide ser stilrene ut og man unngår å bruke for mange bilder pr. slide.

Last ned PowerPoint eksempel

Veilending i PowerPoint

Endre det du vil

PowerPoint-malene til Hitra når du vil er bygd opp slik at man kan endre det man vil. Man kan enkelt erstatte tekst og bilder på alle sidene.

Farger og tags lett tilgjengelig

Alle farger og tags (på norsk) er allerede lagt inn i malene og kan enkelt kopieres og brukes på ny.

Hjelp til PowerPoint

Det finnes mange ulike PowerPoint versjoner, og man kan bruke både Windows, Microsoft 365, macOS, Nettet, Android og iOS. Derfor vil det være for kompleks å gi en veiledning på Hitra når du vil sine sider. I tillegg er det stadige oppdateringer og det krever at man oppdaterer veiledningen underveis. Vi linker derfor til Windows sine hjelpesider.

Se veiledning her.

Google Slides

NB: Det er ikke mulig å bruke fonter fra datamaskinen i Google Slides. Dette betyr at Apex New og Apex Serif ikke kan brukes.

Tom mal

Siden det ikke er mulig å bruke eksterne fonter i Google Slides, så er det ikke laget en mal. Trykk her for å lage en ny Google Slide.

Eksempel 2.0

Her er et eksempel på hvordan en Google Slides-presentasjon kan være. Det er ingen retningslinjer for hvordan oppsettet på hver side skal være, men det er viktig at slide ser stilrene ut og man unngår å bruke for mange bilder pr. slide.

Gå til Google Slides eksempel

NB: Det kan være litt problematisk å åpne malen for Google Slides. Slik gjør du det:

Steg 1

Trykk på linken og logg inn dersom nødvendig. Trykk på Open with Google Slides.

Steg 2

Trykk på File -> Make a copy

Veiledning i Google Slides

Endre det du vil

Malene til Hitra når du vil er bygd opp slik at man kan endre det man vil. Man kan enkelt erstatte tekst og bilder på alle sidene.

Farger og tags lett tilgjengelig

Alle farger og tags (på norsk) er allerede lagt inn i malene og kan enkelt kopieres og brukes på ny.

Hjelp til Google Slides

Google Slides, også omtalt som Google Presentasjon er nettbasert for Windows og macOS og kan lastes ned til Android og iOS. Programmet er gratis å bruke og man til en hver tid ha den nyeste versjonen dersom man oppdaterer underveis. Likevel vil det være for kompleks å gi en veiledning på hvordan man bruker Google Slides på Hitra når du vil sine sider. På grunn av stadige oppdateringer krever det i tillegg at man oppdaterer veiledningen underveis også. Vi linker derfor til Google sine hjelpesider.

Se veiledning her.