Trykk her for informasjon om Korona

Hovedpartner

Partnere

Velkommen til

Hitra Næringsforening

Hitra ligger i Trøndelag Fylke, ved utløpet til Trondheimsfjorden. Hitra er den største øya i Norge sør for Lofoten og den 7. største øya i landet. Øya er omgitt av mer enn 3200 øyer, holmer og skjær og på øya er det rundt 7000 innsjøer. Dyrelivet er rikt både på land, i vann og i sjøen. De lokale råvarene er blant verdens beste.

 

Befolkningstallet er litt i overkant av 5000, av dem har rundt 25 % innvandrerbakgrunn. Det dreier seg om arbeidsinnvandring til havbruket. Et mangfoldig, spennende samfunn hvor mer enn 70 nasjonaliteter er representert.

 

I nabokommunen Frøya er situasjonen nøyaktig den samme, og de to øykommunene utgjør det mektige Øyriket Hitra Frøya med felles bo- og arbeidsmarked. Kun en tunnel og 25 minutter med bil skiller de to kommunesentrene.

Havbrukets vugge sto på Hitra. Fra det første vellykkede forsøk på oppdrett av atlantisk laks i åpen sjø i 1970 så har havbruksnæringen utviklet seg til Norges nest største eksportnæring. Ute i den store verden er Norges mest kjente merkevare «Norwegian Salmon». Hitra og Frøya betegnes i dag som verdens ledende havbruksregion.

 

Fritiden fylles lett med aktiviteter på land og til vanns, i idrettslag, på treningssentre, på kulturskolen, på store og små arrangementer og hos våre utmerkede kokker. Vi har full barnehagedekning, barneskoler i grendene og en utmerket ungdoms- og videregående skole.

 

Og vil vi ut i «den store verden» ligger både Trondheim og Kristiansund halvannen time unna med hurtigbåten og til Trondheim bruker man under 2 timer med bil.

Hitra Næringsforening og våre rundt 80 medlemsbedrifter ønsker dere velkommen, både arbeidsgivere og arbeidstakere, og besøkende med.

 

På disse sidene finner du forhåpentligvis nyttig informasjon om foreningen, næringslivet, ledige jobber og mye mer.
Ta gjerne kontakt hvis dere har spørsmål.

 

Daglig leder Randi Storsve Lundquist, mobil 979 00 323, post@hitra-naeringsforening.no

Hva leter du etter?

Bli kjent med oss

Formål
Arbeidsoppgaver
Aktiviteter
Møteoversikt
Årsmelding 2019

Næringslivet på Hitra

HF jobb
Karrieremagasinet

Medlemskap

Styret
Medlemskap
Vedtekter
Bli medlem

Medlemmer

Se oversikt over alle våre medlemmer.

Om Hitra

HF Kalenderen
Visit Hitra

Nettverk og samarbeid

Kysttrainee

Skole og utdanning

Guri Kunna VGS
Kommunale barnehager og skoler

Linker

Sider
Dokumenter
Foldere
Filmer mm.

Bruk #hitranårduvil på Instagram

Hf Jobb

Leve

HITRA

Et stykke fra – men allikevel så nær.
Stille – men allikevel så full av liv.
Stor – med god plass til å tenke store tanker.
Raus – med rom for alle og åpne armer for dem som vil satse.
Tilgjengelig – attraktiv, åpen og levende hele året.
Kontrastfylt – et småsamfunn med internasjonalt preg og global tilknytning.

Hitra ligger i Trøndelag Fylke, ved utløpet til Trondheimsfjorden. Hitra er den største øya i Norge sør for Lofoten og den 7. største øya i landet.  Øya er omgitt av mer enn 3200 øyer, holmer og skjær og på øya er det rundt 7000 innsjøer. Dyrelivet er rikt både på land, i vann og i sjøen. De lokale råvarene er blant verdens beste.

Befolkningstallet er litt i overkant av 5000, av dem har rundt 25 % innvandrerbakgrunn.  Det dreier seg om arbeidsinnvandring til havbruket. Et mangfoldig, spennende samfunn hvor mer enn 70 nasjonaliteter er representert.  I nabokommunen Frøya er situasjonen nøyaktig den samme, og de to øykommunene utgjør det mektige Øyriket Hitra Frøya med felles bo- og arbeidsmarked.  Kun en tunnel og 25 minutter med bil skiller de to kommunesentrene.

Havbrukets vugge sto på Hitra.  Fra det første vellykkede forsøk på oppdrett av atlantisk laks i åpen sjø i 1970 så har havbruksnæringen utviklet seg til Norges nest største eksportnæring.  Ute i den store verden er Norges mest kjente merkevare «Norwegian Salmon». Hitra og Frøya betegnes i dag som verdens ledende havbruksregion.

Fritiden fylles lett med aktiviteter på land og til vanns, i idrettslag, på treningssentre, på kulturskolen, på store og små arrangementer og hos våre utmerkede kokker.  Vi har full barnehagedekning, barneskoler i grendene og en utmerket ungdoms- og videregående skole.

Og vil vi ut i «den store verden» ligger både Trondheim og Kristiansund halvannen time unna med hurtigbåten og til Trondheim bruker man under 2 timer med bil.

Hitra næringsforening

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt på telefon 979 00 323, post@hitra-naeringsforening.no eller via kontaktskjemaet nedenfor.

    Besøksadresse

    Veksthuset, Skolegata, Fillan, 7240 Hitra

    Vi tar gjerne imot besøk på kontoret, men det lønner seg å gjøre en avtale på forhånd – kontoret er ikke bemannet hver dag og hele dagen.